Luomupiirin järjestämän raakaruokaluennon inspiroimana olen tutustunut enemmän raa'an ruoan maailmaan. Erilaisia pirtelöitä oon tehnyt aamupalaksi jo pitkään, välillä vihreämpiä ja välillä enemmänkin marjapirtelöitä. Maitotuotteita en enää juurikaan pirtelöissä käytä, vaan ovat vegaanisia (muuten en siis todellakaan ole vegaani). Vege päivänaloitus vaan jotenkin sopii mulle.
Mutta siis sellaisia raakaruokapyöryköitä sun muita pääruokatyypisisä juttuja en ole harrastanut, ja noissa mun pirtelöissäkin siis on aina ihan "normaaleita" juttuja. Eli ei mitään jauheita tms. millaisia monet raakaruokailijat käsittääkseni pirtelöihinsä laittavat. Tai no marjajauheita ehkä joskus, mutta nekin ihan kotimaisista marjoista.
Raakaruokajutut kiinnostaa kyllä, esimerkiksi herkkuosaston, erityisesti karkkien, vaihto raakaruokaherkkuihin ois varmasti lastenkin kannalta hirmu paljon terveellisempää. Karkit kun ainakin meillä on vähän se heikko lenkki - syödään lähes yksinomaan alusta asti kotona tehtyä luomuruokaa, mutta karkkipäivänä 3-vuotiaamme saa valita irtsareita pussiinsa kaupan karkkihyllyllä :/ - josta mielellään oppisin ulos.
Ihan hirveästi suoranaisia vinkkejä en luennolta saanut, mikä oli hienoinen pettymys, mutta netistä olen löytänyt tosi kivoja juttuja. Erityisen ilahduttava oli Evitan sivuilta löytynyt Keittiökameleontti-blogi. Siellä oli itsessäänkin tosi kivoja reseptejä, ja sitten lisäksi vielä koottuna tosi kivasti muita raakaruokablogeja ja asiaan liittyviä sivustoja.
Lupaan jatkaa asiaan perehtymistä ja laittaa tännekin kokeiluistani juttua. Kertokaa kokeneemmat raakaruokailijat omat parhaat vinkkinne kommenttiboksiin!
Loppuun vielä mun tän aamun pirtelön sisältö:
1/2 avokado (kypsä)
1/2 luomubanaani (kypsä)
1/2 dl mustikoita
2 rkl tyrnejä
2 rkl hillaa
2 dl luomuveriappelsiinimehua
Kaikki blenderiin ja sekaisin. Kaikki marjat mummin poimimia <3
Iloista alkuviikkoa!
Henna
Suosittelen Virpi Mikkosen blogia (http://www.trendi.fi/blogit/Alla-bloggar/Luokka/Kiitos-Hyvaa/) - toki on Trendi-lehden bloggaajana, mutta enpä ole itse huomannut, että hän jotenkin yrittäisi promota lehteä, vaan vaikuttaa harvinaisen rehelliseltä rehdiltä tytöltä. Virpi on tällä hetkellä äitiyslomalla, mutta luin itse kaikki postaukset alusta asti läpi ja kopsasin monta hyvää reseptiä ! :) (olen siis itsekin täysin aloittelija mitä raakaruokaan tulee :))
VastaaPoista