keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Suklaakakku


Kuvassa viimeinen Luomupiiriltä tilattu kakku heti valmistumisensa jälkeen tämän vuoden kesäkuussa. Suklaakuorrute vielä kimaltelee ennen jääkaappiin laittamista. 

Tätä reseptiä on kysytty usein ja tässä se viimeinkin tulee. Vegaaninen suklaakakku, olkaa hyvä. 

3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
3 ti leivinjauhetta

65g tummaa suklaata rouheena
1 dl sulaa margariinia
2,5 dl vettä
1 dl banaanisosetta

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää nesteet ja banaani. Sekoita hyvin. Jauhota vuoka kaakaojauheella. Paista 175 asteessa noin 45 min. 
Täytteenä käytimme aprikoosihilloa. Halkaise ja täytä kakku jäähtyneenä. 

Kuorrutus 
100g tummaa suklaata
1 rkl öljyä

Sulata suklaa, lisää öljy ja päällystä täytetty kakku. Siirrä jääkaappiin kovettumaan. Jos kakku on kylmässä yön yli tai useita tunteja, ota se lämpimään hyvissä ajoin ennen tarjoilua, että päällinen ehtii pehmentyä sopivaksi leikata. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti