Me valmistamme paljon erilaisia ruokia wokkipannussa, koska se on helppoa ja nopeaa. Yksi suosikkiaineksistani on paahdettu seesamöljy. Kokeilimme öljyä ihan vaan kokeilun ilosta jokin aika sitten ja nyt on menossa jo kolmas pullo, niin hyvää se on ja sopii monenlaiseen ruuanlaittoon.
Viimeisimmässä tukkujaossa tilasin Makrobiokselta kokeilunhalusta soijapapunuudeleita. Ne ovat gluteenittomia ja sisältävät paljon proteiinia. Ja nyt tiedän, että ne ovat myös hyvänmakuisia. Tällä kertaa wokkimme on suurelta osin piirin tuotteista tehty, kun viime jaossa sai vielä Mikolan paprikoita ja kesäkurpitsoita.
WOK (4-5 annosta)
puolikas paprika Mikolalta
1 pieni kesäkurpitsa Mikolalta
1 iso porkkana Suvannolta
1 keltasipuli Kolilta
2 kananmunaa Heikkilältä
paahdettua seesamöljyä Makrobiokselta
oliiviöljyä Tietäväiseltä
noin 2dl pieniä soijapaloja eli karkeaa soijarouhetta Tietäväiseltä
mustapapuja (285g/170g purkillinen)
timjamia, oreganoa, meiramia, valkosipulijauhetta, mustapippuria, chilijauhetta
Soijapapunuudeleita Makrobiokselta
Soijapalojen tilalla voi käyttää myös esim. kanaa.
Usein käytämme wokissa myös seesamin-, auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä sekä cashewpähkinöitä. Luomupiiristä nekin.
Usein käytämme wokissa myös seesamin-, auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä sekä cashewpähkinöitä. Luomupiiristä nekin.
Valmista soijapalat erillisellä pannulla. Paahda öljytilkassa, mausta ja lisää pannulle vettä. Anna hautua, kunnes vesi on imeytynyt/haihtunut.
Keitä nuudelit kattilassa.
Wokkipannussa kuullota sipulit ja lisää muut kasvispalat. Kun kasvikset on vähän pehmenneet, lisää pavut, soija, seesamöljy ja mausteet. Viimeisenä lisätään raa’at kananmunat. Pyörittele, kunnes kananmuna on kypsynyt mukavaksi munakokkeliksi.
Nauti nuudelien ja tarvittaessa soijakastikkeen kera, mikäli pidät suolaisemmasta ruuasta.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti