Nämä keksit sopivat useisiin eri ruokavalioihin, muiden muassa FODMAP-ruokavalioon ja vegaaneille. Tuskin näistä valitusta tulee heiltäkään, jotka eivät mitään ruokavaliota noudata. Ainakin meillä kotona keksit olivat suosittuja.
*-merkityt tilattavissa Luomupiirin kautta.
Kuvassa keksien taustalla pieniä kookospallosia,
niiden isompia versioita voi tilata nyt kesäkuun tilauksessa.
Suklaa-karpalokeksit ja Minttusuklaakeksit
Näissä kekseissä on sama peruspohja. Yhdestä annoksesta tulee 6 keksiä.
Ainekset:
1 banaani soseutettuna
3 rkl kookosjauhoa*
1 rkl valitsemaasi pähkinälevitettä*
¼ tl leivinjauhetta
hippunen suolaa
4 rkl vettä
(1-3 rkl ruokosokeria tai hunajaa* makeuttajaksi oman maun mukaan, ei pakollinen lisä)
Sotke kaikki pohjan ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Jaa kahtia saadaksesi erilaisia keksejä tai mausta koko massa yhdellä tavalla.
Suklaa-karpalokekseihin tarvitset 1rkl kaakaojauhetta ja kuivattuja karpaloita.
Minttusuklaakekseihin tarvitset karkeaa minttusuklaarouhetta*, 1tl vaniljaa* sekä halutessasi muutaman tipan piparminttuöljyä.
Paista 180 asteessa noin 15 min.
Kolmas resepti harhautui vähän kauemmas alkuperäisestä, samoja perusaineita käytin tässäkin:
Karpalo-suklaakaurakeksit (noin 8 kpl)
2 banaania soseutettuna
1dl karkeasti rouhittua pähkinää* (käytin hasselpähkinää, muutkin pähkinät käy)
1dl karkeasti rouhittua tummaa suklaata*
2dl kaurahiutaleita* (enemmän, mikäli koostumus ei ole tarpeeksi kiinteä keksien muotoiluun.)
0,5dl pieneksi pilkottuja kuivattuja karpaloita
1 tl vaniljaa*
hippunen suolaa
Paista 180 asteessa noin 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti