maanantai 16. toukokuuta 2016

Suklaakeksit

Teki mieleni leipoa jotain uutta ja yksinkertaista. Suklaanhimo houkutteli kokeilemaan uusia suklaakeksireseptejä. Tein testikappaleet kolmesta suklaakeksistä, mutta en sitten osannutkaan valita parasta – niin hyviä kaikista tuli. Reseptiin katsoin mallia fodmap-sivustolta ja muokkasin reseptiä omiin tarpeisiini. 

Nämä keksit sopivat useisiin eri ruokavalioihin, muiden muassa FODMAP-ruokavalioon ja vegaaneille. Tuskin näistä valitusta tulee heiltäkään, jotka eivät mitään ruokavaliota noudata. Ainakin meillä kotona keksit olivat suosittuja. 

*-merkityt tilattavissa Luomupiirin kautta.


Kuvassa keksien taustalla pieniä kookospallosia, 
niiden isompia versioita voi tilata nyt kesäkuun tilauksessa. 


Suklaa-karpalokeksit ja Minttusuklaakeksit
Näissä kekseissä on sama peruspohja. Yhdestä annoksesta tulee 6 keksiä. 

Ainekset: 
1 banaani soseutettuna
3 rkl kookosjauhoa* 
1 rkl valitsemaasi pähkinälevitettä* 
¼ tl leivinjauhetta
hippunen suolaa
4 rkl vettä
(1-3 rkl ruokosokeria tai hunajaa* makeuttajaksi oman maun mukaan, ei pakollinen lisä) 
Sotke kaikki pohjan ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Jaa kahtia saadaksesi erilaisia keksejä tai mausta koko massa yhdellä tavalla. 

Suklaa-karpalokekseihin tarvitset 1rkl kaakaojauhetta ja kuivattuja karpaloita. 
Minttusuklaakekseihin tarvitset karkeaa minttusuklaarouhetta*, 1tl vaniljaa* sekä halutessasi muutaman tipan piparminttuöljyä. 

Paista 180 asteessa noin 15 min. 



Kolmas resepti harhautui vähän kauemmas alkuperäisestä, samoja perusaineita käytin tässäkin: 


Karpalo-suklaakaurakeksit (noin 8 kpl) 

2 banaania soseutettuna
1dl karkeasti rouhittua pähkinää* (käytin hasselpähkinää, muutkin pähkinät käy)
1dl karkeasti rouhittua tummaa suklaata*
2dl kaurahiutaleita* (enemmän, mikäli koostumus ei ole tarpeeksi kiinteä keksien muotoiluun.) 
0,5dl pieneksi pilkottuja kuivattuja karpaloita
1 tl vaniljaa*
hippunen suolaa

Paista 180 asteessa noin 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti