Syystalvinen liharuokaresepti luomupiirin kautta tilatusta Rintalan luomukaritsasta.
Meidän perheessä syödään ainoastaan riista- ja luomulihaa, ja luomunakin lähinnä lammasta, silloin tällöin nautaa. Emme syö lihaa välttämättä ihan joka viikko, mutta pari kertaa kuussa valmistamme hieman isomman annoksen jotakin liharuokaa, jota sitten syödään yleensä kahtena päivänä peräkkäin. Tämä tapa on muotoutunut pääasiassa käytännön syistä, koska käyttämämme lihat myydään lähinnä pakasteina 0,5-1 kilon pakkauksissa, josta tulisi meille hieman liian iso kerta-annos, ”liharuokammekin” kun tuppaavat olemaan kasviksia pullollaan. Kasvis- ja munaruokia emme juurikaan lämmitä, vaan pyrimme tekemään ruokaa aina sen verran kuin kerralla kuluu, ja nauttimaan sen tuoreena.
Alla siis pitkään punaviinin kanssa padassa haudutettua lammasta. Halusimme hyötykäyttää punaviinin, joka oli jäänyt pyörimään keittiöön ylijäämänä eräästä illanvietosta. Alla olevaan reseptiin upposi sopivasti reilu puoli pulloa, jolloin mies sai tuhottua loput ruoan kanssa ;)
Lampaat ruskistettiin, kasvikset kuullotettiin, ja kaikki laitettiin pataan yhdessä mausteiden kanssa. Jauhot liotettiin tilkkaan viiniä, heitettiin sekaan ja lopuksi lammas hukutettiin viiniin ja annettiin hautua n. 125 asteessa uunissa 2 tuntia. Meillä viininä oli alla näkyvää Syrahia luomuna, joka täyteläisenä viininä sopi lampaan kanssa hyvin. Lisukkeena oli niin ikään samassa punaviinissä haudutettuna luomupunasipuleita, ja sitten hieman arkisemmin ihan perunamuusia.
Hyvää Ruokahalua!
Henna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti